Optimalt tastatur

Artemij Lebedev er kul. Han har en visjon om at «design skal frelsa verdi», og gjør selv alt han kan for å bidra. Som grunnlegger for et firma som nå teller mer enn 170 ansatte tjener han penger på å freshe opp russiske nettsider. Selv har jeg lenge vært en fan av studioets kolleksjon av virtuell tapet. I det siste har han også gitt seg i kast med industridesign, og skal vi tro beskrivelsen av dette tastaturet (ja, det finnes en engelskspråklig side også) kan han ha skutt gullfuglen. Det geniale med Optimus er at hver tast utgjør et display som skifter utseende ettersom den skifter funksjoner. Dermed slipper man å spekulere over om caps lock er av eller på, det er bare å se ned på tastaturet.

Men nytten stopper selvfølgelig ikke der, endelig kan hurtigtaster bli et nyttig redskap også for dem som ikke bruker 10 timer ++ foran skjermen hver dag. For oss som driver med russisk er dette ganske enkelt genialt. Nå slipper man å klistre på egne lapper på tastene for å markere hvor de ulike kyrilliske bokstavene befinner seg, eller instalere egne programmer som tilpasser det latinske tastaturet til det kyrilliske alfabetet på mer eller mindre tilfredsstillende måter. Vidunderet skal visstnok komme på markedet i løpet av 2007, og med et produkt fra Studio Artemij Lebedev slipper man å kjede seg – gjengen har allerede planlagt en egen skjermsparer for Optimusen…

Reklamer

2 tanker om “Optimalt tastatur

  1. Jørgen sier:

    Så får vi se om det kommer på markedet i 2007.. Første gang jeg leste om det tastaturet var vel høsten 2005, og da ble det lovt til våren 2006. En annen ting er man må få applikasjonene til å støtte det, det funker ikke bare sånn uten videre. Ikke for å ødelegge stemningen altså 🙂 Men at det er tøft, det er det ingen tvil om!
    Inntil da kan du jo bruke Das Keyboard: http://www.daskeyboard.com/ 😀

  2. Odd Marius sier:

    Det keyboarde e så sinnsykt kult!!! Det e din plikt Jørgen, som dataingeiør, å få alle program og operativsystem te å støtt tastaturet kjapt som F!! Ellers e jo som kjent itj utdannelsa di verdt en skit!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: