Russlands neste president

Da er katta ute av sekken. Russlands neste president heter Dmitrij Medvedev. Det er klart etter at han i dag har blitt utnevnt til kandidat for landets to største politiske parti Jedinaja Rossija (Det forente Russland) og Spravedlivaja Rossiaja (Et rettferdig Russland) til neste års russiske presidentvalg, som finner sted 2. mars. Men viktigst av alt er det selvfølgelig at han dermed også har fått sittende president Putins støtte. Hendelsen blir beskrevet på følgende måte i nettavisen Gazeta.ru:

Fremmingen [av Medvedevs kandidatur] ble fulgt av et spesielt rituale. På mandag kom ledelsen for fire av presidentens støttepartier – Det forente Russland, Et rettferdig Russland, Borgernes styrke og Agrarpartiet – til Kreml for å møte presidenten. Formelt var det nettopp de som henvendte seg til presidenten med et forslag om å fremme Medvedevs kandidatur. Til Boris Gryzlov, Sergej Mironov, Mikhail Barsjtsjevskij og Vladimir Plotnikovs ord erklærte Putin: «Jeg støtter dette kandidaturet fullt og helt.» I realiteten ble dette den lenge ventede presentasjonen av et nytt statsoverhode.

At valget skal gjennomføres før dette blir en juridisk sannhet er i denne sammenheng en bagatell.

Reklamer

En tanke om “Russlands neste president

  1. Kåre Johan sier:

    Flaks då at Putin syntest besøket hadde kome opp med ein god kandidat, slik at dei unngjekk ein pinleg situasjon … Interessant med desse tv-møta som prøver å gje inntrykk av å vera fortrulege og nærmast intime – kloss oppi kameraet. Putin opptrer vel i minst eitt slikt dagleg på russisk tv, der han liksom-diskuterer ei eller anna påtrengade sak med ein minister el.likn. Nokon som veit om dette er noko han har funne opp eller om det var vanleg tidlegare også?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: