Hold på barna dine, homoene kommer!

I Raftostiftelsen valgte vi å gi årets pris til organisasjonen Sexual minorities Uganda for deres arbeid for at menneskerettighetene også skal omfatte seksuelle minoriteter. Dessverre er det ikke bare i Uganda at homofile og lesbiske blir forfulgt. Tidligere i oktober markerte man «Gay pride 2011» i Minsk. Det skulle være et arrangement som hjalp homofile og lesbiske i Hviterussland til å bekjempe den frykten de lever med i hverdagen. Myndighetenes reaksjoner viser imidlertid at det fremdeles er mye igjen før deres rettigheter blir respektert i landet. I begynnelsen av oktober for beboerne i sentrum av Minsk følgende brev i sine postkasser:

Ærede beboere i Lenin-bydelen i Minsk,
Bydelsadministrasjonen informerer dere om at i perioden 11.-23. oktober vil «Gay pride 2011», en festival for homoseksuelle og lesbiske, gå av stabelen i Minsk. De viktigste arrangementene vil finne sted på adressen Partizanskij prospekt 6a i Lenin-bydelen 14., 15., 21. og 22. oktober.
Tidligere har man sett at deltakere på lignende arrangementer, beruset på alkohol eller narkotika, har begått ulovlige handlinger, også av seksuell art, med mindreårige som offer.
I den forbindelse ber bydelsadministrasjonen i Lenin-bydelen Dem om å være oppmerksomme i perioden for «Gay pride 2011» 11.-23. oktober. Man bør holde barn under oppsyn og ikke la dem oppholde seg utendørs etter mørkets frambrudd.
For mer informasjon, ta kontakt med:
Hovedkontoret for ideologisk arbeid i Minsk byadministrasjon
Kontoret for ideologisk arbeid i Lenin-bydelen

Med dette utgangspunktet er det ikke så overraskende at by-myndighetene i Minsk forbød arrangørene av «Gay pride 2011» å gjennomføre den planlagte paraden, som skulle foregå i utkanten av byen.

Reklamer
Merket med ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: