Verdt å lese — valg i Ukraina

David Marples, Preparing for new parliamentary elections in Ukraine, Current politics in Ukraine, 14. september 2014.

Til helga er det parlamentsvalg i Ukraina. Til tross for at det har vært sagt og skrevet ekstremt mye om dette store landet i Øst-Europa det siste året, så er det langt mellom de gode artiklene om ukrainsk partipolitikk. Marples gjør en god jobb med å forklare noen av forskjellene mellom de partiene som stiller til valg og hva som står på spill. Det er ingen tvil om at vi vil se store utskiftninger, og liten tvil om at president Porosjenkos parti vil vinne, men det gjenstår å se hvordan de kan manøvrere det nye parlamentet.

Ukrainas farger. Bilde av Ilya (https://www.flickr.com/photos/dobrych/2716662543/in/photolist-594B8n-59ce4i-8MBsxy-8MBsPS-8zRdis-4PC7Ln-8yn4D3-npp8bU-8zN34T-8MBsKb-8Myomr-9MD4R7-aQXGRT-a7Amu5-8ACaha-fGtFf-8yiSgg-9yJ4A-863DKi-8zRbgb-8zMYz8-ofMFoa-9A841E-5WwYVL-i7Lb4d-8pKc2E-3dVi9E-kovqiR-8ACbMv-gtRewo-8ymVwE-8AFnhA-c8VMmE-i6kC7u-6gD9S5--36pgW-4PhK7a-5nAmLB-8yiTaM-n1SzG6-duQFbj-8ymYsd-oAuJta-6QTWaL-4NQJCW-6mg9kE-6oHuPG-8AFgtb-gGmLpf)

Ukrainas farger. Bilde av Ilya/dobrych (http://bit.ly/ZPP3oI)

Lillian Ablon and Martin C. Libicki, Wild wild web, Rand review, Sommeren 2014.

Torsdag denne uka hadde jeg gleden av å snakke med Sarah Summers om hennes nye bok om EUs forsøk på å regulere informasjonssamfunnet (The emergence of EU criminal law: cyber crime and the regulation of the information society). Ablon og Libickis tekst var en av de mest interessante jeg leste som forberedelse til denne samtalen. De beskriver hvordan myndighetene verden over sliter med å få bukt med nettkriminalitet og hvordan digitaliseringa gjør oss stadig mer sårbare. Russland, skriver Ablon og Libicki, er verdensledende som arnested for denne kriminaliteten.

Meduza.io.

Denne uka ble det russiske nyhetsnettstedet Meduza lansert. Dette er en av årets store mediebegivenheter i Russland. Meduza ledes av redaktøren Galina Timtsjenko som fikk sparken i nettavisa Lenta.ru tidligere i år, da det oppstod uenighet mellom henne og de Kreml-tro eierne om den redaksjonelle linjen. Lenta hadde i mange år framstått som en av de fremste kildene til uavhengige nyheter i Russland. Hun har tatt med seg store deler av staben fra Lenta for å etablere et nytt nettsted som skal videreføre de beste tradisjonene fra Lenta, denne gangen fra sine nye redaksjonslokaler i Latvia. Meduza kombinerer lenker til andre nettsteders nyhetssaker med egenprodusert stoff og lover å skrive bare om det som er viktig.

Reklamer
Merket med ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: